مهندسی هسته ای

مهندسی هسته ای شاخه ای از مهندسی است که در آن مسائل تکنولوژی راکتورهای هسته ای مورد مطالعه و تجزیه و تحلیل قرار می گیرد و مطالعات بیشتر درطرح مکانیکی، انتقال حرارت، ترمودینامیک، متالورژی، کنترل، عمل شیمیایی و فیزیک نوترونی از  الزامات مهندسی هسته ای می باشد. 

امروزه استفاده از انرژی شکافت هسته ای در نیروگاه های هسته ای برای تولید الکتریسته یکی از راه کار های  اصلی انرژی هسته ای می باشد. این انرژی بزرگ ناشی از شکافت هسته ای همچنین می تواند به عنوان منبع قدرت زیر دریائیها  و سفینه ها مورد استفاده قرا گیرد، و در آینده ای نزدیک می توان امیدوار به داشتن نیروگاه های هسته ای بود، که به  مسئله ی بحران انرژی کمک بسیاری می کند .

 از کاربرد های رشته مهندسی هسته ای در تشخیص و درمان های پزشکی یا همان مهندسی پزشکی هسته ای می توان یاد کرد که در زمینه تحقیقات لیزر ها ، شتاب دهنده ها و فوق هادی ها مورد استفاده قرار می گیرند.

گرایش های مهندسی هسته ای : 

  • گرایش کاربرد پرتوها (نحوه عملکرد دستگاههای مولد انواع پرتوها اعم از ذرات باردار، اصول و روشهای تشخیص پارامترها)
  •  گرایش گداخت هسته ای (هسته‌های سبک مانند هیدروژن، دوتریوم با یکدیگر همجوشی داده شده و هسته‌های سنگین‌تر و مقداری انرژی تولید می‌شود.)
  •  گرایش رآکتور (تولید نیروی محرکه برای به حرکت درآوردن ناوها و زیردریایی های اتمی)
  •  گرایش چرخه سوخت (مراحل اکتشاف، استخراج، غنی‌سازی، کاربرد و دفع و بازیافت سوخت هسته‌ای)
  • گرایش پرتو پزشکی (تشعشعات هسته‌ای رادیواکتیو که برای تشخیص و درمان بیماری هاو دستگاه های پرتوپزشکی و تصویرگر پزشکی بکار می‌روند)

معرفی مشاغل - مهندسی هسته ای

مهارت های یک مهندس هسته ای :

  • طراحی و ساخت نیروگاه ها
  • غنی سازی و آماده کردن میله های سوخت
  • تبدیل نیروگاه ها به بهترین حالت اقتصادی شدن
  • افزایش عمر سوخت 
  • بکارگیری علم هسته ای در زمینه های کشاورزی، زیست محیطی و ...
  • طراحی سیستم های هسته ای و حفاظ سازی در مقابل تابش های رادیو اکتیو

آینده شغلی فارغ التحصیلان این رشته در نیروگاههای هسته ای و در مراکز پزشکی هسته ای و موسسات تحقیقاتی دولتی و خصوصی میتوان به کار گرفت. مانند شرکت هایی که وارد کننده ی تجهیزات هسته ای برای سایتهای تحقیقاتی و آزمایشگاهها هستند و همچنین در مراکز هسته ای صنعتی مانند رادیوگرافی صنعتی نیز، می توانند مشغول به کار شوند. حفاظت پرسنل در مقابل تشعشعات هسته ای و ساخت و تولید آشکار سازها و اندازه گیری پرتوهای  رادیواکتیو از دیگر وظایفی است که فارغ التحصیلان می توانند از عهده آن برآیند در صورت ادامه تحصیل تا مقاطع بالاتر نیز می توان از خدمات آنها در زمینه آموزشی بهره مند گردید.
دوستداران این رشته مانند اغلب مهندسان از دانش ریاضی،‌ فیزیک و کامپیوتر قوی باید برخوردار باشند زیرا لازمه ی راهیابی به این رشته می باشد. ارتباط عمیق رشته مهندسی هسته ای با رشته های مکانیک وبرق یکی دیگر از ملزومات است.

خوشبختانه در دانشگاه های ایران این امکان فراهم شده تا علاقه مندان به رشته مهندسی هسته ای بتوانند در آزمایشگاهای شیمی، شیمی آلی، انتقال حرارت و ... به تحقیق و بررسی بپردازند و کارگاه های متعددی در این خصوص در اختیار دانشجویان قرار داده شده است و تا مقطع دکترا نیز به تحصیل بپردازند.

کلید واژه ها

مهندسی هسته ای

معرفی مشاغل

تحصیلی

نوجوان

نویسنده:

مهدیه فرح آبادی

پست قبلی

معرفی کتاب واژه های نفهم

پست بعدی

آغاز فعالیت رسمی مدرسه چوگان با آموزش رده های پایه

در همین رابطه بخوانید :

درباره این مطلب دیدگاهی بنویسید...

نام :
وب سایت :
دیدگاه :
پست الکترونیک :
نشانی پست الکترونیک شما نمایش داده نخواهد شد.